Advies

Elke vraag over tuinen mag je me stellen. Op het moment dat ik iemand weet die u beter kan helpen dan ik dan verwijs ik u naar diegene. Hieronder noem ik een aantal concrete voorbeelden van vragen die ik krijg en waarin ik kan adviseren.

Moeilijke hoeken

Een stukje tuin in de droge schaduw bijvoorbeeld kan veel vragen oproepen met betrekking tot de soort planten die je daar kunt neerzetten. Ik kan daar suggesties voor doen.

Beplantingsnamen

Soms weet je alleen de Nederlandse naam bijvoorbeeld Kardinaalsmuts. Als je dan gaat zoeken bij Kardinaalsmuts (oftewel Euonymus in het latijn) blijken er zeer veel soorten van te zijn die zowel bladverliezend als bladhoudend zijn. Welke moet je kiezen? De latijnse namen geven vooral met de tweede of derde naam, veel informatie over de plant. Zo is de toevoeging “repens” en teken dat het om een kruipende plant gaat. Met mijn kennis kan ik je veel leren over beplantingsnamen zodat je voortaan zelf veel herkent of je simpelweg helpen bij keuzes.

Second opinion

Als je een offerte hebt opgevraagd bij een hovenier of tuinarchitect kan ik met je mee kijken of de offerte past bij je wensen of je budget en suggesties doen voor het overleg met de betreffende tuinprofessional.